Vasemmistoliitossa on välillä naljailtu, että vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto. Eilisen perusteella asia ei ole lainkaan näin. Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg sanoi, että keskustassa on tilaa, kun Kepu on oikeistolaistunut.  Vihreillä on hinku ”poliittiseen keskustaan”. Mistä he sinne siirtyvät, jää epäselväksi, koska vihreät ovat tähän asti – omasta mielestään – olleet vasemmisto-oikeisto–jaon tuolla puolen…<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

RKP on yrittänyt mainoksissa vakuuttaa olevansa myös ”Suomalainen kansanpuolue”. Turha vaiva. Tarja Cronberg kertoi vaaliavauksessa, että vihreät haluavat syrjäyttää RKP:n hallituksen kolmentena pyöränä. Vihreistä on siis tulossa uusi ”SKP” – Suomalainen Kansanpuolue poliittisessa keskustassa. Puolue, joka tahtoo kaikille hyvää, kunhan pääsee hallitukseen. Eikä haittaa, vaikka hallitus tekisi oikeistopolitiikkaa ja päättäisi kuudennesta ydinvoimalasta.

 

Vakavasti puhuen suomalaiseen politiikkaan tarvittaisiin selkeitä vaihtoehtoja.    Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Risto Kalliorinteen vastaus "porvarihallituksen uhkaan ei ole pääministerivaali, vaan punavihreiden puolueiden kokonaiskannatuksen nostaminen". Kuten Kalliorinne korostaa olisi minustakin ”SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden pyrittävä nykyistä parempaan yhteistyöhön. Näiden punavihreiden puolueiden vaaliohjelmatavoitteet ovat monessa asiassa samansuuntaisia, joten yhteistyölle olisi ainakin periaatteessa olemassa ohjelmallisia eväitä.”

 

Äänestäjille on kuuropiilon sijasta tarjottava erilaisia tulevaisuuden suuntia. Muutoin jatketaan TINAamista  (=There Is No Alternative), jossa valtiovarainministeriö määrää tahdin .