Köyhyyden poistaminen ja yleisen veroalen vastustaminen nousivat julkisuudessa esille Vasemmistoliiton 19.11. hyväksymästä vaaliohjelmasta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen arvosteli myös demarien verolinjaa, jossa kaikille tulonsaajille on jaettu roppakaupalla veroalennuksia ja mm. varallisuusvero on poistettu.

Korhosen puheeseen vastasi alta aikayksikön päivystysvuorossa ollut demari Matti Ahde, joka oli sunnuntain Hesarissa puolustamassa hallituksen verolinjaa. Ahteen mukaan Vasemmistoliitto ajelehtii yhä nopeammin "populismin syvään sumuverhoon". Mitä lie historian ironiaa, niin samaan pikku-uutiseen Helsingin Sanomat oli laittanut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan  Jyri Häkämiehen kommentin. Häkämies kiitteli SDP:n uutta verolinjaa tuloveroalennuksista, jotka siis tyydyttävät mukavasti myös kokoomusta! Tästäpä juuri Korhonen demareita moitti.

Maanantaina 20.11. Hesarissa oli toinen pikku-uutinen, joka herätti minussa lisää hilpeyttä. Siinä kerrottiin, että ulkoministeri Erkki Tuomioja jarruttelee verokilpaa. Tuomioja on huolissaan, että "hyvinvointi jää kevään eduskuntavaalien virittämän verokeskustelun jalkoihin. Hänen mukaansa puolueet on pantu kilpailemaan siitä, kuka tekee miltäkin alalta vetoavamman veroaletarjouksen". Tällä tiellä voiton perii Tuomiojan mukaan lopulta uusliberalistinen oikeisto.

Erkki Tuomioja haluaisi veroalen sijasta Suomeen "vähimmäisturvan kehittämisohjelman paikkaamaan 1990-luvun laman aikana ja sen jälkeen syntyneitä aukkoja". Niinpä niin, Erkki Tuomioja on Vasemmistoliiton linjalla! Vai pitäisikö sanoa Matti Ahteen sanoin, että Erkki on "populismin syvässä sumuverhossa"?

Vakava kysymys kuulu, onko demareilla jotain (vasemmistolaista) vaihtoehtoa veropolitiikassa vai tarjoavatko he vain taipumista uusliberalistisiin paineisiin? Ne paineet eivät taipumalla lopu, vaan vain voimistuvat. Vaalien kysymys on, vahvistuuko vasemmisto Suomessa, jotta suunta voisi kääntyä.